Hypotheek 

Voor het aankopen van uw droomhuis heeft u dikwijls een financiering nodig van een bank of andere instelling. Als zekerheid voor de terugbetaling van deze lening willen zij graag een recht van hypotheek, wat inhoudt dat indien u niet (langer) voldoet aan de voorwaarden gesteld bij het aangaan van de lening bij de bank, zij het recht hebben uw huis te verkopen.

Het opstellen van een hypotheekakte dient door een notaris gedaan te worden en na ondertekening dient een afschrift van deze akte ingeschreven te worden bij het Kadaster.

Indien u besluit uw bestaande hypotheek over te sluiten en een nieuw recht van hypotheek te laten vestigen bij dezelfde of een andere bank dient er ook een hypotheekakte opgemaakt te worden. Tegelijkertijd zorgt de notaris ervoor dat de oude hypotheek afgelost wordt en het oude hypotheekrecht uit het Kadaster wordt verwijderd.  

Maak een afspraak bij Notariskantoor Quitz

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons vandaag nog op telefoonnummer 072 534 58 50 of maak een afspraak via ons contactformulier.