Testamenten

Uw overlijden, iets waar u waarschijnlijk zelf liever niet aan denkt. Wel iets om over na te denken. Wat gebeurt er na het overlijden met uw bezittingen en wat zou u willen dat er gebeurt?

Als u overlijdt vormen uw bezittingen en schulden uw nalatenschap. Deze nalatenschap wordt verdeeld over uw erfgenamen. Volgens de wet zijn uw erfgenamen uw kinderen en uw echtgeno(o)t(e). Pas als uw partner overlijdt kunnen de kinderen hun deel opeisen. Heeft u geen partner of kinderen (meer) dan komt u nalatenschap toe aan ouders, broers, zussen en hun kinderen.

Door het opmaken van een testament kunt u van de wettelijke regeling afwijken. U kunt de wettelijke verdeling in stand houden, maar de voorwaarden wijzigen of anderen aanstellen als erfgenaam. Een goede vriend kan worden aangesteld als erfgenaam of u kunt uw erfenis nalaten aan een goed doel. Ook kan in het testament worden bepaald dat een bepaald geldbedrag of een goed (legaat) aan iemand toekomt. Daarnaast is het mogelijk om in een testament uw wettelijke erfgenamen te onterven of de voogdij voor uw minderjarige kinderen te regelen.

Notariskantoor Quitz Heerhugowaard

Maak een afspraak bij Notariskantoor Quitz

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons vandaag nog op telefoonnummer 072 534 58 50 of maak een afspraak via ons contactformulier.